Marcel Harinck

Als geboren en getogen Delvenaar ben ik trots op mijn stad. Maar het kan natuurlijk altijd beter. Delft is een universiteitsstad met een bron van kennis en kunde naast de voordeur. Deze kunnen we gebruiken voor om de meest vooruitstrevende stad van Nederland te worden. Hier wil ik voor strijden. Natuurlijk kent een stad met zoveel verschillende bevolkingsgroepen ook uitdagingen. Ik denk dat de stad nog veel mooier kan worden doordat iedereen met elkaar communiceert. Het belangrijkste is om altijd het gesprek aan te gaan.

Dan over mijzelf. Na het volgen van mijn basisonderwijs op de Delftsche Schoolvereeniging en mijn VWO te hebben gehaald op het Stanislas College Westplantsoen ben ik na een kleine omweg Technische Bestuurskunde gaan studeren aan de TU Delft, een opleiding die mij leert hoe kennis van technologie, economie, bestuur, management en recht kan worden gebruikt om het grote plaatje van een organisatie te zien en hier sturing in te brengen.

Naast mijn opleiding zit ik niet stil. Vroeger heb ik jarenlang gehockeyd bij Hudito en gezwommen bij de Kerkpolder. In 2013 ben ik lid geworden van de Delftse Studentenvereniging Sint Jansbrug en kom hier nog steeds erg graag. Ik heb bij Sint Jansbrug tal van commissies gedaan en hier enorm veel van geleerd, van het bouwen van websites tot het organiseren van festivals. In collegejaar 2016-2017 heb ik met 7 anderen plaatsgenomen in het fulltime bestuur van Sint Jansbrug, een enorm leuke en leerzame ervaring. Hier heb ik onder andere moeten praten en onderhandelen met verschillende partijen in Delft om een goede oplossing voor de vereniging te komen.

Deze aangesneden thema's wil ik ook in de gemeente bereiken. Door een kritische blik te werpen op elk onderwerp om te kijken wat er kan worden verbeterd. Door bij elk probleem wat speelt in de stad te kijken hoe er een technisch duurzame oplossing voor geïmplementeerd kan worden. Door bevolkingsgroepen te verbinden om samen tot een beter Delft te komen.


Geschreven artikelen