Word jij onze nieuwe fractieondersteuner?

STIP is op zoek naar een nieuwe fractieondersteuner! Lijkt het jou interessant om meer te leren over de lokale politiek, en wil je de fractie begeleiden en helpen in hun werk? Dan is deze functie misschien wel wat voor jou! Hier vind je meer informatie.

fractieondersteunerLuuc

De fractie van STIP wordt al een aantal jaar begeleid door een ondersteuner. Deze helpt de fractie door organisatorische taken over te nemen en structuur te geven aan de vergaderingen. Voorbeelden van waar je je mee bezighoudt zijn: het opstellen van de agenda, het notuleren bij vergaderingen en het bijhouden van de secretarismail. Hierop aangesloten zit een unieke inkijk in de politiek. Je krijgt van dichtbij te zien waar STIP en de gemeente zich mee bezighouden, krijgt mee hoe politieke discussies verlopen en leert hoe het logistieke systeem in elkaar zit. En natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid: na de vergadering doet de fractie graag nog een borrel, en verder worden er genoeg uitjes en activiteiten georganiseerd waarbij je ook meer dan welkom bent! Je bent dus als Fractieondersteuner niet alleen degene die de structuur in de fractie aanhoudt, maar vooral onderdeel van het kernteam!

Het takenpakket kost je ongeveer 8 uur in de week, en daar krijg je de maximale vrijwilligersvergoeding voor terug. Heb je interesse, of nog verdere vragen? Lees dan vooral verder in de vacature, of neem contact op met mij!